This entry is part [part not set] of 10 in the series Viatge Venècia

Ruta a peu per Venècia #2

Durant l’últim dia de la nostra estada a Venècia, i tenint en compte que a mitja tarda volàvem de tornada, vam fer una altra ruta a peu per carrerons menys concorreguts per acabar a la Plaça Sant Marc i acomiadar-nos de Venècia d’aquesta manera.

Vam recórrer carrers i places del barri o Sestiere de Sant Marc, començant el nostre itinerari creuant el pont de Rialto i passejant per la Fondamenta del Carbon (la ribera del canal per aquest costat). Hi ha diversos pantalans des d’on fotografiar el pont sencer, la imatge més coneguda del mateix.

Seguim cap al Campo Manin des d’on s’accedeix al teatre Rossini i el Campo San Angelo recorrent un munt de carrerons, creuant canals i trobant-nos amb típiques estampes de Venècia: la seva roba estesa als balcons, les seves botigues petites, góndoles i barquetes per tots els costats , pous a gairebé totes les placetes, escultures…

Al Campo Sant Stefano, una plaça una mica més gran amb la seva església de torre inclinada (Venècia s’enfonsa) no vam poder resistir-nos de degustar un altre Spritz en una de les terrasses, asseguts al sol i deixant el temps córrer.

Després d’una estona descansant seguim fins al teatre la Fenice i per fi arribem de nou a la plaça de Sant Marc, on ens vam recórrer els aparadors de les botigues (de preus d’escàndol) i vam estar veient un altre bona estona la façana de la basílica. Com més s’observa, més detalls nous apareixen a la vista.

Des que vam deixar els voltants del Pont Rialto fins que vam arribar al teatre La Fenice, vam aconseguir esquivar molt bé a les grans masses de turistes, era el que buscàvem.

I això és tot, després vam tornar cap a l’hotel, vam menjar en aquest trajecte en un lloc del qual no val la pena escriure (ni per fer-ho malament, poc, dolent i car) i vam emprendre el viatge de tornada a Barcelona.

Venècia val la pena, no només pel que veiem i llegim a  televisió, guies, internet… sinó perquè hi ha tota una ciutat que poc té a veure amb això i que està per descobrir a aquest ritme: el de caminar tranquil·lament pels seus carrers i canals per trobar-se amb racons pintorescs, places tranquil·les i assolellades, botiguetes (sense impost de turista)…

Ruta a peu per Venècia #2 #01

Ruta a peu per Venècia #2 #02

Ruta a peu per Venècia #2 #03

Ruta a peu per Venècia #2 #04

Ruta a peu per Venècia #2 #05

Ruta a peu per Venècia #2 #06

Mapa - Ruta a peu per Venècia #2

Deixa un comentari