This entry is part [part not set] of 11 in the series Viatge Madeira

Porto Moniz - Madeira

Porto Moniz és un poble petit a la costa nord-oest de Madeira molt conegut, famós i visitat per les seves piscines naturals. Unes piscines d’aigua de mar urbanitzades i preparades perquè turistes i veïns tinguin el seu dia de platja.

Madeira és una illa d’origen volcànic i la zona costanera de Porto Moniz té unes estranyes formacions volcàniques sobresortint de l’aigua que, amb l’ajuda de l’home, s’han convertit en tranquil·les piscines d’aigua de mar.

Aquestes piscines són gestionades per l’ajuntament i per accedir-hi cal pagar una entrada d’1,5 €, vàlida per a tot el dia. Són bastant grans, de manera que, encara que molt turístiques, es pot trobar un forat on estar més tranquil.

Diversos pobles de la costa nord de Madeira tenen piscines d’aquest tipus, però les de Porto Moniz són les més grans i millor preparades. Posseeixen una gran zona de vestidors i serveis, guarderia, instal·lacions adaptades per a discapacitats i una cafeteria. També són les més massificades.

Hi ha un parell de zones en les que, depenent de l’onatge, el personal de vigilància no permet el pas, ja que és el mateix mar el que renova l’aigua de l’interior de les piscines i la força d’aquest en aquestes zones les pot convertir en perilloses.

La veritat és que és un plaer gaudir d’un dia de bany en aquestes piscines, banyant-te amb aigua de mar i veient com la força de les onades va trencant contra els murs de la piscina i reomplint-la.

Porto Moniz #01

Porto Moniz #02

A part de les piscines, Porto Moniz compta amb el port més segur del Nord de l’illa, amb el fort de São João Baptista, que va ser construït per protegir el poble dels pirates berberiscos i que actualment allotja l’Aquari de Madeira on es poden veure més de 70 espècies de la fauna marina de l’illa i el Centre da Ciência Viva, on es mostren exposicions temporals nacionals i internacionals relacionades amb la ciència, té cibercafè i auditori per a 150 persones.

PORTO MONIZ

Més informació: Porto Moniz
Coordenades GPS: 32.86795, -17.170521

Deixa un comentari