This entry is part [part not set] of 17 in the series Viatge Florència

La Galeria de l'Acadèmia

El segon dels museus que visitar a Florència va ser l’anomenada Galleria dell’Accademia, llar de l’estàtua més famosa de Miquel Àngel Buonarroti: el David i on també podem veure algunes obres inacabades o esbossos i proves de les seves obres finals.

Aquest museu va començar sent la Acadèmia de Belles Arts de Florència fundada a finals del segle XVI i, amb el temps, va anar ampliant la seva col·lecció d’obres per anar donant als seus estudiants material d’estudi.

Però si alguna cosa la fa important i destacada és que, el 1873, van decidir traslladar el seu interior el David de Miquel Àngel, que estava ubicat a la Plaça de la Signoria davant del Palazzo Vecchio (on ara hi ha una rèplica) a l’aire lliure i argüint, entre d’altres, motius de conservació.

La idea original quan van organitzar l’actual Galeria de l’Acadèmia era convertir-la en el “Museu Miquel Àngel” exposant les seves escultures i dibuixos amb motiu del quart centenari del seu naixement.

A banda del David hi ha un interessant conjunt d’estàtues de quatre “Presoners” inacabats que estaven destinats a la tomba del Papa Juli II; una estàtua de Sant Mateu, també sense acabar i una Pietat descoberta el 1939 en una capella a Palestina (encara que es dubta de la seva autoria).

Altres obres exhibides en aquest museu són pintures florentines dels segles XV i VVI de Ghirlandaio i Botticelli entre altres i el guix original del Rapte de les Sabines de Juan de Bolonya.

Finalment al final de l’ala de l’esquerra de la Tribuna de Miquel Àngel, trobem una sala a mig camí entre magatzem i taller on estan exhibides munts d’escultures del segle XIX, triades per il·lustrar la connexió original entre la Galeria i l’adjacent Acadèmia de Belles Arts.

La visita a la Galleria dell’Accademia no requereix massa temps i val la pena dedicar un temps a contemplar el David de Miquel Àngel, però de nou, la cua per entrar i la quantitat de gent visitant el lloc és considerable.

El plànol de la visita a la primera planta de l’Acadèmia:

Galleria dell'Accademia - Mapa

GALLERIA DELL’ACCADEMIA

Entrada: 6,50 €
Horaris: de dimarts a diumenge de 8:15h a 18:50h
Direcció: Via Bettino Ricasoli, 60
Coordenades GPS: 43.776982, 11.258623
Més informació (italià i anglès): Galleria dell’Accademia

Deixa un comentari