This entry is part [part not set] of 16 in the series Viatge Suïssa

Excursió a Jungfrau – Top of Europe

Des d’Interlaken, una de les excursions que tots et diran que no t’has de perdre és pujar a Jungfraujoch, el cim d’Europa (Top of Europe), que és on està l’observatori Sphinx i des d’on es veuen els pics Jungfrau i Mönch.

Per arribar, tret que siguis un alpinista expert, només podràs fer-ho amb tren, arribant fins a l’estació més alta d’Europa, Jungfraujoch a 3.454 metres d’altura, i després de prendre una seqüència de trens des de Interlaken.

El tren arriba fins a l’observatori Sphinx (Esfinx) des d’on es poden admirar els cims dels pics Jungfrau i Mönch i part de la glacera Aletsch. Hi ha restaurants, una terrassa panoràmica de 360 º, es poden fer excursions a peu fins diferents refugis i cims, activitats de neu, tirolina,… i visitar un palau de gel amb estàtues esculpides.

L’excursió val la pena per diversos motius: els viatges en diferents trens per valls i muntanyes, l’ascens lent i continu a gairebé 3.500 metres, veure glaceres i muntanyes nevades en ple agost, la puresa de l’aire a aquesta altura…

Però també és una excursió cara que requereix una bona planificació i alguns trucs: la tarifa normal són uns 200 CHF per persona, però si agafes el primer tren del matí (o l’últim de la tarda) tens un 25% de descompte, tot i que t’obliguen a tornar abans de les 12 h (en l’opció de matí), són les tarifes anomenades “Good Morning” i “Good Afternoon”.

En el preu del bitllet de tren, està inclòs l’accés a tot el complex de Jungfrau, però no les activitats addicionals que vulguis fer, també et donen un “passaport” (el Jungfrau Railway Passport) que podràs segellar a la teva arribada i que et servirà per demostrar-li als teus amics que vas estar allà.

A més de roba d’abric i calçat que et permeti caminar per la neu i no relliscar en el gel, és recomanable portar-se menjar i beguda, són 3 hores de trajecte i els preus allà dalt són força cars.

Però passem ja a l’excursió: vam iniciar el nostre viatge en tren des de l’estació de Interlaken Ost, a les 6h del matí direcció a Lauterbrunnen, per prendre un segon tren fins a Kleine Scheidegg i des d’aquí el cremallera amb un recorregut de més de 7 km, la majoria per un túnel a les entranyes de la serralada, fins a l’estació Jungfraujoch, a la qual vam arribar sobre les 9h.

Aquest últim tram de només 7 quilòmetres es fa molt a poc a poc (50 minuts) perquè el cos es vagi acostumant a l’alçada i a la diferència de pressió i oxigen que trobarem a dalt. De fet el tren fa 2 parades de 5 minuts al mig del túnel, en un parell d’abaixadors amb finestrals des dels quals pots anar veient les muntanyes que estàs pujant i la glacera Eiger.

Un cop a Jungfraujoch, el primer que has de fer és “segellar” el teu Jungfrau Railway Passport com a prova que certifica que “tu vas estar allà”. Després ja pots recórrer la zona.

Jungfrau - Plànol subterrani

Nosaltres ens vam encaminar primer cap al Sphinx, l’observatori des del qual vam estar en el punt més alt i des d’on es tenen les millors vistes panoràmiques de les muntanyes que l’envolten.

Dades GPS al SphinxVam veure els cims del Jungfrau i del Mönch, part de la morrena de la glacera Aletsch i valls i pobles que es veuen diminuts al fons de la vall. En cert moment, vam aconseguir veure fins i tot avionetes molt per sota de la nostra alçada, el que resulta molt curiós.

Després d’estar una estona a la terrassa de l’observatori, vam baixar de nou als túnels per sortir cap a la “zona d’atraccions”. S’hi poden realitzar diverses activitats relacionades amb la neu: trineus, raquetes, una passejada fins al refugi,… també hi ha una tirolina d’uns 400 metres de longitud que ha de ser de les que a més altura està de tot Europa. Gairebé totes aquestes activitats són de pagament.

Ens vam estar una estona asseguts prenent el sol, en unes gandules de fusta i vam provar la tirolina: va ser una passada!

Després vam tornar als túnels per visitar el palau de gel, ple d’escultures molt treballades d’animals, vidres, personatges (inclòs Sherlock Holmes) i on ens esperava una sorpresa: l’esquirol de Ice Age (d’allò més turístic).

Per acabar la visita vam treure el cap un moment al Plateau, una zona gairebé plana sobre la muntanya des d’on vam tornar a veure les muntanyes més altes de la serralada.

No ens va donar temps a molt més, us deixem unes fotos de la nostra experiència al Jungfrau i l’observatori Sphinx.

Vam fer la tornada en tren per Grindelwald, en comptes de Lauterbrunnen i vam estar donant una volta pel poble abans de tornar a Interlaken a descansar d’un llarg dia d’excursió. Amb els bitllets pots baixar-te en qualsevol de les estacions principals i seguir més tard cap a la teva destinació.

JUNGFRAU – TOP OF EUROPE

Bitllet de tren des de Interlaken:
– Tarifa normal: 197,60 CHF
– Tarifa Good Morning Ticket / Good Afternoon Ticket: 145,00 CHF
Horaris: com arribar al cim és una combinació de trens, el millor és demanar els horaris a l’estació per a programar la visita correctament
Coordenades GPS: 46.536754, 7.962574
Més informació: Jungfrau – Top of Europe (parcialment en espanyol)

Deixa un comentari