This entry is part [part not set] of 20 in the series Viatge Irlanda

Etapa 4. Kinsale - Killarney

Aquesta va ser una etapa de no massa quilòmetres (uns 90) i per carreteres més o menys principals així que ens prenem amb calma el arribar des de Kinsale fins a Killarney on passaríem 2 nits, dedicant tot el matí a visitar el Charles Fort i el poblet de Kinsale, on vam veure el Desmond Castle. Després de dinar vam parar a Macroom per contemplar l’única muralla que queda del Macroom Castle.

Charles Fort

Charles Fort és una fortalesa militar del segle XVII construïda com a defensa costanera per evitar que forces navals d’atac poguessin entrar a la badia de Kinsale. El seu gran defecte va ser que era massa vulnerable a atacs terrestres ja que està envoltada de turons des d’on l’artilleria enemiga podia atacar-la fàcilment.

Actualment conserva tota la muralla, torres i garites exteriors així com el fossat i el pont d’entrada. La majoria d’edificis interiors (barracons de la tropa i dels oficials, hospital, estables …) estan bastant malmesos i mantenen precàriament les seves parets, però poc més.

És una visita interessant i un edifici de planta i construcció molt diferents als de les visites més habituals (castells i abadies molt anteriors). És d’extensió considerable i permet bones panoràmiques de la badia de Kinsale.

Charles Fort #01

Charles Fort #02

Charles Fort #03

CHARLES FORT

Entrada: 4 € per adult (gratuït amb l’Heritage Card)
Horari:
– novembre a 8 desembre: tots els dies, 10:00-17:00
– 9 desembre a març 13: de dimarts a diumenge, 10:00 a 17:00
– mitjans de març a octubre: tots els dies, 10:00-18:00
Coordenades GPS: 51.697167, -8.498851
Més informació (en anglès): Charles Fort

Kinsale

Després de visitar Charles Fort vam estar passejant una estona (i esquivant la pluja) per Kinsale, que és un petit i tranquil poble mariner ple de botiguetes d’artesania i souvenirs, un mercat i un parell de punts d’interès: la torre Desmond Castle i la església de St Multose.

St Multose Church és una església que es va construir a finals del segle XII i s’ha mantingut en ús fins als nostres dies. Exteriorment està molt ben conservada però quan vam arribar estava tancada i no vam poder veure-la per dins. Pel que vam llegir, posseeix una rara inscripció en francès-normand, una interessant pila baptismal, sepulcres i creus de pedra gravada i diversos escuts d’armes fets sobre fusta.

St. Multose Church

ST. MULTOSE CHURCH

Coordenades GPS: 51.705884, -8.52581
Més informació (en anglès): St Multose Church

Desmond Castle és una casa-torre (com la que molts nobles de l’època tenien) de tres pisos d’alçada dins de la població i que actualment alberga el Museu Internacional del Vi.

La majoria d’habitacions (emblanquinades) estan dedicades a l’exposició sobre la tradicional forma d’elaborar el vi. A més té un pati i uns jardins. Si no vas molt bé de temps pots obviar aquesta visita.

Desmond Castle

DESMOND CASTLE

Entrada: 3 € per adult (inclosa amb l’Heritage Card)
Horaris: 5 d’abril a setembre 19: de 10.00 a 18.00
Coordenades GPS: 51.707263, -8.524688
Més informació (en anglès): Desmond Castle

Camí a Killarney

Per l’hora i el temps que feia (plujós) vam menjar a Kinsale i deixar la carretera per la tarda. Vam anar bastant directes, tot i que vam parar a un antic molí en ruïnes i a un poble anomenat Macroom per veure la porta d’entrada i la muralla del seu castell que donen a la mateixa carretera principal, a l’interior no queda res de temps anteriors, una escola moderna, el parc de bombers i un poliesportiu …

Ruined mill on the road to Killarney

Macroom Castle

Finalment arribem a Kinsale, disposats a carregar piles per visitar l’endemà el Parc Nacional de Killarney, del qual parlarem en la següent entrada.

Un plànol amb la ruta, els pobles i punts d’interès que vam visitar en aquesta etapa:

Mapa etapa 4. Kinsale – Killarney

Deixa un comentari