This entry is part [part not set] of 17 in the series Viatge Florència

Església de Santa Maria Novella

Una altra de les esglésies que no t’has de perdre a Florència és la de Santa Maria Novella, al costat de l’estació central de ferrocarrils. Si ets amant de l’art i l’arquitectura planeja una visita d’un parell d’hores sense comptar amb la previsible cua d’entrada, perquè val la pena.

La història de Santa Maria Novella es remunta a mitjans del segle XI, sent construïda sobre les restes d’un petit oratori que datava del segle IX. A principis del segle XII va ser concedida a una dotzena de frares dominics arribats de Bolonya. La seva ampliació (i aspecte actual) es va acabar a finals del segle XV.

La seva façana, així com molts dels elements decoratius de les columnes del seu interior és de marbre blanc i verd i es troba entre les obres més importants del Renaixement Florentí.

La visita al seu interior està dividida en diverses zones: els jardins pels quals s’accedeix a l’entrada, la pròpia església, diverses capelles, claustres i criptes i la sala capitular. Des de fora no es percep l’altura d’aquesta església, és des de dins i per l’estilitzat de les seves columnes on la sensació d’amplitud augmenta.

L’església presenta una planta de creu llatina i conté diverses capelles laterals i nombroses obres d’art, destacant la fresca de la Trinitat de Masaccio, la Capella Tornabuoni, amb frescos de Ghirlandaio i la capella Gondi, que alberga l’única obra en fusta de Brunelleschi, el famós Crucifix.

La zona de tombes a la Cripta o Claustre dels Morts té, com a la Santa Croce, el sostre molt baix però aquesta vegada no està tan “massificada” i arquitectònicament val la pena observar-la.

La sala capitular o Cappellone degli Spagnoli té el sostre voltat ricament adornat per pintures al fresc de Bonaiuto i deu el seu nom al fet que va ser destinada, pel Gran Duc Cosimo I, a les funcions religioses dels espanyols que pertanyien al seguici de la seva esposa Leonor de Toledo.

Des del Claustre verd, es pot observar el campanar (o campanile) que, malgrat  a l’alt que és, des de la façana principal costa de trobar.

CHIESA DI SANTA MARIA NOVELLA

Direcció: Piazza di Santa Maria Novella, 18
Entrada: 5 €
Horari:
– De dilluns a dijous de 9h a 17:30h
– Divendres de 11h a 17:30h
– Dissabtes de 9h a 17h
– Diumenges i festius de 13h a 17h
Coordenades GPS: 43.774061,11.249279
Més informació (en anglès): Església de Santa Maria Novella

Mapa de la visita:

Iglesia de Santa María Novella - Mapa de la visita

Deixa un comentari