This entry is part [part not set] of 16 in the series Viatge Suïssa

Congost de l'Aare (Aareschlucht)

Després de la pallissa de viatge en cotxe, la nostra primera excursió a Suïssa va ser la visita al congost del riu Aare (Aareschlucht) que està a pocs quilòmetres de Interlaken, on estàvem allotjats.

Es tracta d’un canó d’aproximadament 1,4 km de longitud i que transcorre entre dos blocs enormes de roca de 200 m d’alçada, l’amplada mínima en algun dels punts del recorregut és de menys d’un metre.

El riu Aare s’alimenta del desglaç de la glacera del Roine (Rhone) i descendeix per la vall de Haslital (una de les grans valls dels Alps centrals) des del pas de Grimsel (Grimselpass) fins al llac Brienz.

Al seu pas travessa una enorme formació rocosa que ha anat erosionant al llarg dels segles fins a formar l’actual congost de l’Aare. Fa més de 100 anys el govern suís va atorgar els permisos necessaris per construir un “sender” per a vianants mitjançant un sistema de túnels i passarel·les paral·lels al congost.

L’excursió pel canó consisteix a fer aquest recorregut, i és impressionant. En els trams més estrets es poden tocar alhora les dues parets del congost, tot el camí està en perfecte estat i protegit per baranes encara que evidentment cal ser previngut.

A les zones més estretes hi ha una il·luminació artificial de colors que, juntament amb les formacions rocoses creen efectes i escenes molt interessants. Durant el trajecte també hi ha diversos salts d’aigua.

Hi ha molta humitat provocada per la inexistent llum solar que arriba al fons del congost, la força de l’aigua obrint-se pas pel congost i els boscos que envolten l’entorn, pot fer fred en alguns trams.

Ens van recomanar entrar per la porta oest i, per si algú arriba massa cansat a l’altre extrem hi ha un servei de tren que et retorna al costat pel que havies començat.

Consells: calçat còmode i antilliscant, roba d’abric i impermeable.

Unes quantes fotografies del nostre passeig pel congost:

A l’entrada oest hi ha la botiga de records, restaurant i serveis.

AARESCHLUCHT

Entrada: 8,5 CHF
horaris:
– entrada Oest: 12 abril al 2 de novembre
– entrada Aquest: 10 de maig al 12 d’octubre
– abril, maig, juny, setembre i octubre de 8h30 a 17h
– juliol i agost de 8h30 a 18h30
Coordenades GPS:
– entrada Oest 46.720049, 8.204532
– entrada Est: 46.712108,8.216394
Més informació (en anglès): The Aare Gorge (també et podràs descarregar els fullets que tenen una mica d’informació en espanyol).

Deixa un comentari